Innowacyjna sałatka śledziowa z Seko – na fali smaku na słodko z ananasem Jest to sałatka z cyklu “oswajamy śledzie” dla tych, którzy specjalnie nie przepadają za rybką w takiej postaci. Zapewniam, że nikt nie przejdzie objętnie! Jest po prostu oszałamiająco pyszna!
Sałatka śledziowa z ananasem





Czas przygotowania | 15 min. |
Porcje |
|
Składniki
- 1 opakowanie koreczki śledziowe SEKO
- 1/4 szt. ananasa
- 1 szt. kukurydzy z puszki (małe opakowanie
- 2-3 gałązki selera naciowego
- garść owoców granatu
- 1/4 pęczka kolendry
- 1/2 szt. limonki
- garść orzechów włoskich
- pieprz do smaku
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Ananasa przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż środek, a wydobyty miąższ pokrój na małą kosteczkę. Wrzuć do miseczki.
- Następnie dodaj umytego i pokrojonego na małe kawałki selera naciowego.
- Odsącz z zalewy małe opakowanie kukurydzy i dodaj do reszty.
- Do miseczki włóż, również uprażoną garść orzechów włoskich (lub innych), dodaj 3/4 opakowania koreczków śledziowych SEKO.
- Dodaj owoce granata, skrop całość sokiem z limonki, dodaj posiekane liście kolendry i delikatnie zamieszaj. Udekoruj koreczkami śledziowymi SEKO, kolendrą oraz owocami granatu.
- Smacznego!
Pozostałe informacje
Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje
Przepis pochodzi ze strony: