Pieczone jabłka z cynamonem to idealna przekąska na zimowe wieczory. Polane miodem bądź syropem z agawy, w pełni mi zastępują ochotę na słodycze. Pasują również jako dodatek do dań z drobiu. Lubicie? Dla mnie to takie smaki dzieciństwa



Składniki:
- 1 jabłko
- 2 łyżeczki miodu/ syropu z agawy
- cynamon
Przygotowanie:
- Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne oraz ogonki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do środka jabłka oraz na jabłko nakładamy miód, a następnie oprószamy cynamonem. Pieczemy do 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zależności od wielkości jabłek. Pieczone jabłka podajemy na gorąco.
Smacznego!
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów