Najprostsze kokosanki z trzech składników. Bez mąki! Tylko kasza jaglana, wiórki kokosowe i daktyle/ miód/ syrop z daktyli/ ksylitol/ cukier. Powiem szczerze… trudno mi było uwierzyć, że będą dobre i nie będzie czuć smaku kaszy jaglanej… ale smaczne zaskoczenie… dla mnie rewelacja… przypieczone z wierzchu a miękkie w środku …. mniam
Przepis zaczerpnięty ze strony: http://veganbanda.pl

Składniki:
- kasza jaglana – 200 g
- wiórki kokosowe – 200 g
- daktyle/ miód/ syrop z daktyli/ ksylitol/ cukier/ fruktoza – należy spróbować masę, aby określić własny smak
- opcjonalnie – łyżeczka oleju kokosowego zapachowego.
Wykonanie:
- Kaszę jaglaną ugotować w proporcjach 1:2,5. Tak, aby była bardzo miękka (około 20 minut).
- Odmierzyć 2 szklanki ugotowanej kaszy, dodać wiórki kokosowe oraz cukier i zblendować.
- Ulepić kulki i delikatnie spłaszczać np. widelcem już na papierze do pieczenia.
- Upiec w 180 stopniach, aż kokosanki się zarumienią (około 45-60 minut).


Smacznego!
Yvon
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów