Dzisiaj szybciutko, smaczna syta zupa krem z cukinii z dodatkiem kaszy jaglanej …

Składniki:
- 3 cukinie
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- cebula
- ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- bulion jarzynowy
- bazylia
- sól
- biały pieprz
- ½ łyżeczki – imbiru
Do dekoracji:
- oliwa
- prażone pestki dyni
Przygotowanie:
Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić. W garnku rozgrzać olej kokosowy, przesmażyć cebulkę z czosnkiem, dodać cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym – tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Dodać kaszę jaglaną. Zagotować. Następnie zmiksować.
Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Udekorować prażonymi pestkami dyni. Skropić oliwą.
Smacznego!
Zobacz inne zupy:
Jak zrobić zupę krem z buraczków?
Szybki krem pomidorowy z kaszą jaglaną
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów