Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois

Jest to ciąg dalszy serii świątecznych potraw, które zostały opublikowane w  naszym e-booku. Pomysł na serię przepisów świątecznych i stworzenia PORADNIKA WIGILIJNEGO, powstał z dietetykiem Magdaleną Kaliszewską , która zachęca wszystkich do zdrowego odżywiania a nie do stosowania „diet” 😉

Wykonanie tego pysznego dania – Magdalena Jachna

Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois
Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois
Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois
Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois

Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois – Składniki na 4 porcje:

· 0,5 kg fileta z łososia bez ości
· Cebula
· 100g kaparów
· Opakowanie filetów z anchois
· 100g pieczarek marynowanych
· Cytryna
· Sól morska z ziołami prowansalskimi                                                                                      · Pieprz cytrynowy

Tatar z łososia z kaparami i filetami z anchois – Przygotowanie:

Łososia posiekać w bardzo drobną kostkę, doprawić solą morską z ziołami prowansalskimi i pieprzem cytrynowym. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Z łososia uformować kulkę i ułożyć na półmisku. Podawać z kaparami, filetami z anchois, cebulką, posiekanymi pieczarkami i z cząstką cytryny.

Smacznego!


Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

PODOBNE WPISY

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś

Close