deser z kaszy Quinoa

Składniki:

  • – rabarbar – 2 łodygi
  • – cukier/ksylitol/syrop z agavy
  • – 2 daktyle
  • – 1 szklanka ugotowanej kaszy quinoa
  • – owoce
  • – mięta do dekoracji.

Przygotowanie:

Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, obieramy i kroimy w niewielkie kawałki (ok 2 cm). Przekładamy rabarbar do garnka, posypujemy cukrem (ilość uzależniona od tego jak słodko lubimy), wkładamy daktyle i mieszamy. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy na małym gazie, aż rabarbar się rozpadnie, a woda odparuje. Wyłączamy gaz i odstawiamy do przestudzenia.

Układamy do pojemniczka na przemian warstwę kaszy quinoa i  warstwę rabarbaru a wierzch dekorujemy świeżymi owocami oraz orzechami.

Na pyszne i pożywne śniadanie w sam raz!

Smacznego!

Related Post

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie!
Kreatywnie w życiu… takie moje małe motto.
Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami.
Fajnie, że jesteś <3

  • Oj to musi byś smaczne 🙂 i jakie zdrowe, super!

    • Polecam, teraz jak myślę to przełożyłabym jeszcze warstwą jogurtu 😉

Witaj!

Kliknij aby pobrać PORADNIK WIGILIJNY

PORADNIK WIGILIJNY

Close