Składniki:
- – rabarbar – 2 łodygi
- – cukier/ksylitol/syrop z agavy
- – 2 daktyle
- – 1 szklanka ugotowanej kaszy quinoa
- – owoce
- – mięta do dekoracji.
Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, obieramy i kroimy w niewielkie kawałki (ok 2 cm). Przekładamy rabarbar do garnka, posypujemy cukrem (ilość uzależniona od tego jak słodko lubimy), wkładamy daktyle i mieszamy. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy na małym gazie, aż rabarbar się rozpadnie, a woda odparuje. Wyłączamy gaz i odstawiamy do przestudzenia.
Układamy do pojemniczka na przemian warstwę kaszy quinoa i warstwę rabarbaru a wierzch dekorujemy świeżymi owocami oraz orzechami.
Na pyszne i pożywne śniadanie w sam raz!
Smacznego!
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów