deser z kaszy Quinoa

Składniki:

  • – rabarbar – 2 łodygi
  • – cukier/ksylitol/syrop z agavy
  • – 2 daktyle
  • – 1 szklanka ugotowanej kaszy quinoa
  • – owoce
  • – mięta do dekoracji.

Przygotowanie:

Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, obieramy i kroimy w niewielkie kawałki (ok 2 cm). Przekładamy rabarbar do garnka, posypujemy cukrem (ilość uzależniona od tego jak słodko lubimy), wkładamy daktyle i mieszamy. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy na małym gazie, aż rabarbar się rozpadnie, a woda odparuje. Wyłączamy gaz i odstawiamy do przestudzenia.

Układamy do pojemniczka na przemian warstwę kaszy quinoa i  warstwę rabarbaru a wierzch dekorujemy świeżymi owocami oraz orzechami.

Na pyszne i pożywne śniadanie w sam raz!

Smacznego!

PODOBNE WPISY

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś

Close