pierś z kaczki na buraczkach ze szpinakiem

Pierś z kaczki na buraczkach ze szpinakiem

Pierś z kaczki na buraczkach ze szpinakiem Piersi kaczki dobre są na ciepło — na przykład na obiad, ale też na zimno — uwielbiam z nimi kanapki ala burgery, w plastrach jako lunchowa przekąska, podaję je z reguły do sałatek w różnych wariacjach. Ciemne mięso z kaczki ma smak lekko zbliżony do dziczyzny — szlachetny,…

szparagi z beszamelem w cieście francuskim

Szparagi z beszamelem w cieście francuskim

Szparagi z beszamelem w cieście francuskim Idąc śladami pojawiających się wiosennych nowalijek, przygotowałam  – nawet nie jeden raz, tak mi zasmakowały –  szparagi z beszamelem w cieście francuskim. Wszystko dzięki wpisowi kulinarny Ja, który mnie zainspirował do zrobienia tego efektownego i pysznego dania. Przepis jest perfekcyjny, jednak jak to ja dokonałam jednej małej zmiany a…

Close