pierś z kaczki na buraczkach ze szpinakiem

Pierś z kaczki na buraczkach ze szpinakiem

Pierś z kaczki na buraczkach ze szpinakiem Piersi kaczki dobre są na ciepło — na przykład na obiad, ale też na zimno — uwielbiam z nimi kanapki ala burgery, w plastrach jako lunchowa przekąska, podaję je z reguły do sałatek w różnych wariacjach. Ciemne mięso z kaczki ma smak lekko zbliżony do dziczyzny — szlachetny,…

Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem

Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem

Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem, krewetkami Czasami trzeba zmienić smaki i skosztować azjatyckiej kuchni w swoim domu Uwielbiam ten wyrazisty, orientalny smak tajskiej zupy kokosowej z kurczakiem i krewetkami. Pamiętajcie tylko, że nic nie wydobywa tak fantastycznego smaku tej zupy, jak posiekana kolendra i sok z limonki … obłęd mniam       …

pasztet jaglany

Pasztet jaglany

Co powiecie na pasztet? W dodatku wegetariański? Z użyciem mojej kochanej kaszy jaglanej. Przedstawiam pasztet jaglany! Inspirację do zrobienia tego pasztetu znalazłam na stronie Lawendowego domu.   Wydruk przepisu Pasztet jaglany Kuchnia FIT Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 50 minut Porcje Składniki 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej4 marchewki1/2 selera1/2 porapęczek natki pietruszki2 ząbki czosnku1…

Żurek

Żurek

Tradycyjnie żurek na święta zawsze u nas w rodzinie jest. A jak jest u Was? Żurek Wydruk przepisu Żurek Czas gotowania 60 min. Porcje porcji Składniki 1,5 litra bulionu warzywnego400 g żeberka wędzone lub kości wieprzowych500 g surowej białej kiełbasy500 ml żuru gotowego lub DOMOWEGO2 łyżki suszonego majeranku1 ząbek czosnku5 łyżek śmietanki 18% lub 30%…

Close