Wykwintny omlet ze szparagami
Porcje Czas przygotowania
1porcja 15minut
Porcje Czas przygotowania
1porcja 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Szparagi dokładnie myjemy, odłamujemy twarde końce. Kroimy w cienkie plasterki najlepiej pod dużym skosem.
  2. Na patelnię wlewamy łyżeczkę oleju i czekamy, aż patelnia się rozgrzeje rozprowadzając równomiernie po jej powierzchni tłuszcz.
  3. W misce roztrzepujemy jajka wraz z 1-2 łyżkami mleka. Dodajemy ser, pierz i sól. Mieszamy.
  4. Na patelnię dodajemy pokrojone szparagi. Obsmażamy dosłownie kilka minut. Następnie wylewamy przygotowaną masę jajeczną.
  5. Podsmażamy na wolnym ogniu kilka minut aż omlet się zetnie (można go też przykryć pokrywką, by masa szybciej się ścięła).
  6. Omlet delikatnie zsuwamy na talerz, część zwijając. Podajemy z ulubionym pieczywem oraz sałatką lub innymi warzywami.
  7. Na koniec dodajemy do omletu ze szparagami sporą ilość świeżo mielonego czarnego pieprzu.
  8. Smacznego!
Pozostałe informacje

Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

Przepis pochodzi ze strony:

www.aspiracjewariacje.pl

PODOBNE WPISY