Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem
    Porcje Czas przygotowania
    5porcje 30-40minut
    Porcje Czas przygotowania
    5porcje 30-40minut
    Sposób przygotowania
    1. Chili, imbir, czosnek, cebulę posiekaj. Przysmaż na oleju kokosowym.
    2. Kurczaka i paprykę pokrój w cienkie paseczki.
    3. Do chili dodaj kurczaka, smaż przez chwilę, dodaj paprykę.
    4. Całość zalej bulionem, dodaj sos sojowy, sos rybny, mleko kokosowe oraz curry. Gotuj przez 15 minut.
    5. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj do bulionu.
    6. Na koniec do zupy dodaj krewetki i gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.
    7. Przed podaniem dodaj kolendrę i sok z limonki.
    8. Smacznego!
    Pozostałe informacje

    Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
    W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

    Przepis pochodzi ze strony:

    www.aspiracjewariacje.pl

    PODOBNE WPISY