Sernik pieczony z galaretką i owocami
Porcje Czas przygotowania
12porcji 15 minut
Porcje Czas przygotowania
12porcji 15 minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Białka jaj ubijamy z cukrem.
  2. Do dużej miski wkładamy sery, budyń, śmietanę i żółtka, całość blendujemy na gładką masę.
  3. Dodajemy ubitą pianę z białek. Całość dokładnie, lecz delikatnie mieszamy.
  4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  5. Wskazówka! Aby sernik nam nie opadł, był wilgotny i smaczny, pod kratką z ciastem, do piernika wkładamy blachę do pieczenia, gdzie wlewamy gorącą wodę.
  6. Formę na sernik wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem, żeby nic nie przywierało i wlewamy masę sernikową.
  7. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 10 minut w 180 stopniach, następnie 40 minut w 160 stopniach.
  8. Nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i stopniowo chłodzimy ciasto.
  9. W trakcie pieczenia przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
  10. Na sernik układamy ulubione owoce i wylewamy tężejącą galaretkę.
  11. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  12. Smacznego!
PODOBNE WPISY