Sernik pieczony z galaretką i owocami, ot taka niespodziewana kompozycja mi dziś wyszła  :) Przepyszny sernik, lekki i delikatny jak piórko, rozpływający się w ustach a do tego trochę słodkiej galaretki z owocami, i nic więcej nie potrzeba …. cudo!

Już nic więcej nie piszę, musicie spróbować sami!

Sernik pieczony z galaretką i owocami
Sernik pieczony z galaretką i owocami
Sernik pieczony z galaretką i owocami
Sernik pieczony z galaretką i owocami

Spróbuj jeszcze innych, moich ulubionych serników:

kokosowy sernik na zimno

fit sernik bez cukru

sernik z kaszy jaglanej

sernik na zimno

sernik ala ptasie mleczko

Ps. widać po wyszukiwaniu, że sernik to jeden z moich ulubionych deserów, więc całkiem przyzwoity dorobek sernikowy na moim blogu już mam ♥

http://aspiracjewariacje.pl/?s=sernik

A jakie są Wasze ulubione serniki?

Wydruk przepisu
Sernik pieczony z galaretką i owocami
Sernik pieczony z galaretką i owocami
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
porcji
Składniki
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
porcji
Składniki
Sernik pieczony z galaretką i owocami
Sposób przygotowania
  1. Białka jaj ubijamy z cukrem.
  2. Do dużej miski wkładamy sery, budyń, śmietanę i żółtka, całość blendujemy na gładką masę.
  3. Dodajemy ubitą pianę z białek. Całość dokładnie, lecz delikatnie mieszamy.
  4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  5. Wskazówka! Aby sernik nam nie opadł, był wilgotny i smaczny, pod kratką z ciastem, do piernika wkładamy blachę do pieczenia, gdzie wlewamy gorącą wodę.
  6. Formę na sernik wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem, żeby nic nie przywierało i wlewamy masę sernikową.
  7. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 10 minut w 180 stopniach, następnie 40 minut w 160 stopniach.
  8. Nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i stopniowo chłodzimy ciasto.
  9. W trakcie pieczenia przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
  10. Na sernik układamy ulubione owoce i wylewamy tężejącą galaretkę.
  11. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  12. Smacznego!
PODOBNE WPISY
Close