Co powiecie na pasztet? W dodatku wegetariański? Z użyciem mojej kochanej kaszy jaglanej.

Przedstawiam pasztet jaglany!

pasztet jaglany
pasztet jaglany
pasztet jaglany
pasztet jaglany

Inspirację do zrobienia tego pasztetu znalazłam na stronie Lawendowego domu.

 

Wydruk przepisu
Pasztet jaglany
pasztet jaglany
Kuchnia FIT
Czas gotowania 20 minut
Czas oczekiwania 50 minut
Porcje
Składniki
Kuchnia FIT
Czas gotowania 20 minut
Czas oczekiwania 50 minut
Porcje
Składniki
pasztet jaglany
Sposób przygotowania
  1. 1. Marchew i selera zetrzeć na tarce. Pora pokroić w talarki. Natkę i czosnek posiekać. Płatki zmiksować na mąkę/lub użyć mąki owsianej.
  2. 2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pora, a po 3 minutach marchewkę i selera. Smażyć ok. 10 minut, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień do minimum, dodać czosnek, oba rodzaje papryki, kumin, pieprz i sól. Zalać bulionem i dusić 15 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie.
  3. 3. W blenderze zmiksować ugotowaną kaszę, warzywa z patelni i natkę, wymieszać z mąką owsianą. Masę przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ja do dekoracji użyłam śliwek.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec ok. 50 minut, aż wierzch ładnie się przyrumieni. Odstawić pasztet do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na noc. Podawać z chrzanem lub żurawiną.
Pozostałe informacje

Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

Przepis pochodzi ze strony:

www.aspiracjewariacje.pl

PODOBNE WPISY
Close