KOKOSOWY BATONIK “PRINCESSA”
Porcje Czas przygotowania
8porcji 15min.
Czas oczekiwania
3godz.
Porcje Czas przygotowania
8porcji 15min.
Czas oczekiwania
3godz.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Batoniki: Wafle kruszymy i wsypujemy do miseczki. Dodajemy wiórki kokosowe, jogurt oraz opcjonalnie 1 łyżkę mąki kokosowej, jeżeli masa jest za rzadka. Składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy batoniki i wkładamy na około 2h do lodówki.
  2. Polewa: Do garnuszka należy przełożyć gęstą część mleka kokosowego. Dodajemy do niego ksylitol i podgrzewamy powoli na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż mleko się rozpuści i składniki połączą. Dodajemy olej kokosowy. Gotowe, schłodzone batoniki oblewam białą “czekoladą”.
  3. Smacznego:-)
Pozostałe informacje

Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

Przepis pochodzi ze strony:

www.aspiracjewariacje.pl

PODOBNE WPISY