Budyń jaglany
Porcje Czas przygotowania
2-3porcje 5 min.
Czas gotowania
20min.
Porcje Czas przygotowania
2-3porcje 5 min.
Czas gotowania
20min.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do rondelka wsypać kaszą jaglaną i delikatnie uprażyć. Należy pilnować aby nie przypalić. Następnie zmielić w młynku lub Thermomixie.
  2. Następnie wlać mleko, zmieloną kaszę, słodzidło i tłuszcz. Podgrzewać na średnim ogniu co jakiś czas mieszając trzepaczką, a kiedy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i mieszać trzepaczką często, żeby budyń był gładki i się nie przypalił. Zdecydowanie pomaga tutaj Thermomix, nie trzeba stać i mieszać
  3. Kiedy odpowiednio zgęstnieje spróbować, czy na pewno kasza jest miękka, wtedy też dodać banana oraz żótko jaja. Jeszcze chwilę gotować, nie zapominając o mieszaniu i wyłączyć.
  4. Zjeść z ulubioną konfiturą lub owocami.
  5. Smacznego!
Pozostałe informacje

Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

Przepis pochodzi ze strony:

www.aspiracjewariacje.pl

PODOBNE WPISY