Babka cytrynowa z kisielu
    Porcje Czas przygotowania
    10porcji 15minut
    Czas oczekiwania
    50 minut
    Porcje Czas przygotowania
    10porcji 15minut
    Czas oczekiwania
    50 minut
    Sposób przygotowania
    1. Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i utrzeć do białości.
    2. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenie i kisiel. Dodać do utartej masy i wymieszać.
    3. Białka ubić na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką pszenną.
    4. Piec około 50 min w 180 stopniach do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę wystudzić na kratce i zimną polukrować lub polać polewą.
    5. Uwagi: Forma o średnicy 22 cm. Szklanka w przepisie to 250 ml.