Pieczone jabłka z cynamonem to idealna przekąska na zimowe wieczory. Polane miodem bądź syropem z agawy, w pełni mi zastępują ochotę na słodycze. Pasują również jako dodatek do dań z drobiu. Lubicie? Dla mnie to takie smaki dzieciństwa

pieczone jabłka z cynamonem
pieczone jabłka z cynamonem
pieczone jabłka z cynamonem
pieczone jabłka z cynamonem
pieczone jabłka z cynamonem
pieczone jabłka z cynamonem

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki miodu/ syropu z agawy
  • cynamon

Przygotowanie:

Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne oraz ogonki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do środka jabłka oraz na jabłko nakładamy miód, a następnie oprószamy cynamonem.  Pieczemy do 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zależności od wielkości jabłek. Pieczone jabłka podajemy na gorąco.

Smacznego!

PODOBNE WPISY

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś

Close