Pączki serowe fit – mini na kilka kęsów.
Dziś tłusty czwartek, więc postanowiłam sama zrobić pączki Na pierwszy ogień spróbowałam przepisu fit. Pączki serowe są lekkie i delikatne w smaku.
A Wy jakie pączki lubicie?




Składniki:
- 250 g maki ryżowej,
- 3 jajka,
- 50 g ksylitolu/erytrolu lub nawet bez słodzenia,
- szczypta soli,
- 250 g zmielonego sera twarogowego tłustego,
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia.
Przygotowanie:
Jajka ubij z ksylitolem na puszystą masę. Dodaj sól oraz podczas ubijania stopniowo twaróg. Na sam koniec wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa jest dość klejąca? Taka ma być, nie dodawaj więcej maki, bo wyjdą skały, a nie pączki. Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wrzucaj na mocno rozgrzany olej kokosowy. Pączki same się kręcą podczas smażenia. Gdy będą zarumienione z każdej strony, wyjmij je na papierowy ręcznik i posyp cukrem pudrem z ksylitolu. Z przepisu wychodzi około 30 mini pączków.
Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony: fit nie fat
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów