Brakuje Ci już pomysłu na wymyślanie sałatek do obiadu – mi czasami też… polecam grillowane warzywa… Idealnie pasują do różnych mięs i można je również przyrządzić w piekarniku.


Składniki:
- 2 papryki
- cukinia
- bakłażan
- pieczarki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- bazylia
Przygotowanie:
Zaczynamy od bakłażana, aby pozbyć się gorzkości należy, po pokrojeniu w ok. pół centymetrowe plastry posypać solą i odczekać parę minut aby puścił sok.
Gdy mamy już przygotowanego bakłażana, wkładamy do naczynia wszystkie pokrojone na większe kawałki warzywa, wlewamy dosłownie kilka kropel oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy. Delikatnie mieszamy, aby oliwa została rozprowadzona i gotowe. Układamy na tacce grillowej i przygotowujemy na grillu lub w piekarniku.
Smacznego!
Yvon
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów