Przepis na szybką przekąskę – chipsy z jarmużu. Co powiecie na zupełnie inną wersję tak lubianych, lecz mało zdrowych chipsów? Każdy może poczuć się jak rasowy hipster prawda? Oprócz tego, że chipsy z jarmużu są zdrowe to, może Wam również zasmakują

Na pewno warto mieć w tej kwestii własne zdanie :D

chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu

Składniki:

  • 3 duże liście jarmużu lub 100 g jarmużu paczkowanego
  • papryka słodka/papryka chili
  • sól
  • 2 łyżki oliwy extra vergine

Przygotowanie:

  • Piekarnik nagrzać do 150°C. Jarmuż umyć, osuszyć, oderwać liście od twardej łodyżki (łodyżkę odrzucić). Liście umieścić w misce, doprawić solą i przyprawami (jeżeli lubicie ostry smak to, można posypać ostrą papryką) polać oliwą i dokładnie wymieszać.
  • Wyłożyć na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia, zachowując małe odstępy. Wstawić na górną półkę piekarnika i piec od 5 do  10 minut. Uwaga, bo bardzo szybko się przypiekają!
PODOBNE WPISY

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś

Close