Przepis na szybką przekąskę – chipsy z jarmużu. Co powiecie na zupełnie inną wersję tak lubianych, lecz mało zdrowych chipsów? Każdy może poczuć się jak rasowy hipster prawda? Oprócz tego, że chipsy z jarmużu są zdrowe to, może Wam również zasmakują
Na pewno warto mieć w tej kwestii własne zdanie :D



Składniki:
- 3 duże liście jarmużu lub 100 g jarmużu paczkowanego
- papryka słodka/papryka chili
- sól
- 2 łyżki oliwy extra vergine
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 150°C. Jarmuż umyć, osuszyć, oderwać liście od twardej łodyżki (łodyżkę odrzucić). Liście umieścić w misce, doprawić solą i przyprawami (jeżeli lubicie ostry smak to, można posypać ostrą papryką) polać oliwą i dokładnie wymieszać.
- Wyłożyć na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia, zachowując małe odstępy. Wstawić na górną półkę piekarnika i piec od 5 do 10 minut. Uwaga, bo bardzo szybko się przypiekają!
Iwona Królikowska
Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś
- WWW |
- Więcej postów