Przepis na szybką przekąskę – chipsy z jarmużu. Co powiecie na zupełnie inną wersję tak lubianych, lecz mało zdrowych chipsów? Każdy może poczuć się jak rasowy hipster 😉 prawda? Oprócz tego, że chipsy z jarmużu są zdrowe to, może Wam również zasmakują 😛

Na pewno warto mieć w tej kwestii własne zdanie 😀

chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu
chipsy z jarmużu

Składniki:

  • 3 duże liście jarmużu lub 100 g jarmużu paczkowanego
  • papryka słodka/papryka chili
  • sól
  • 2 łyżki oliwy extra vergine

Przygotowanie:

  • Piekarnik nagrzać do 150°C. Jarmuż umyć, osuszyć, oderwać liście od twardej łodyżki (łodyżkę odrzucić). Liście umieścić w misce, doprawić solą i przyprawami (jeżeli lubicie ostry smak to, można posypać ostrą papryką) polać oliwą i dokładnie wymieszać.
  • Wyłożyć na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia, zachowując małe odstępy. Wstawić na górną półkę piekarnika i piec od 5 do  10 minut. Uwaga, bo bardzo szybko się przypiekają!

Related Post

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie!
Kreatywnie w życiu… takie moje małe motto.
Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami.
Fajnie, że jesteś <3

Close