Batoniki brownie fit – z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej. Po karnawale przychodzi czas aby przejść do przepisów bardziej fit 😉 Batoniki brownie fit to mój hit <3 są zdecydowanie lepsze, niż klasyczna wersja tego przepisu. Bez wyrzutów, można je jeść jako przekąskę w pracy lub po treningu. Dla amatorów smaku słodkiego, polecam dodać więcej miodu/ksylitolu.

batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
Batoniki brownie fit – z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej  – Składniki:
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 200 g banana
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 40 g kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 30 g miodu/innego słodu (można pominąć, gdy dodajemy odżywkę białkową)
  • 1/2 łyżeczki mielonej wanilii
  • 80 g odżywki białkowej (można pominąć)
Batoniki brownie fit – z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej  – Przygotowanie:
Fasolę dokładnie opłukać na sitku, przełożyć do miski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać razem z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie zblendować na gładką masę, przełożyć do dużej formy (jeżeli chcemy otrzymać batoniki) posmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180°C. Ciasto powinno sprawiać wrażenie lekko niedopieczonego – jak w klasycznym brownie.

Smacznego!

 


Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie!
Kreatywnie w życiu… takie moje małe motto.
Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami.
Fajnie, że jesteś <3

Close