Batoniki brownie fit – z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej. Po karnawale przychodzi czas aby przejść do przepisów bardziej fit Batoniki brownie fit to mój hit są zdecydowanie lepsze, niż klasyczna wersja tego przepisu. Bez wyrzutów, można je jeść jako przekąskę w pracy lub po treningu. Dla amatorów smaku słodkiego, polecam dodać więcej miodu/ksylitolu.

batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
batoniki brownie
Batoniki brownie fit – z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej  – Składniki:
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 200 g banana
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 40 g kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 30 g miodu/innego słodu (można pominąć, gdy dodajemy odżywkę białkową)
  • 1/2 łyżeczki mielonej wanilii
  • 80 g odżywki białkowej (można pominąć)
Batoniki brownie fit – z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej  – Przygotowanie:
Fasolę dokładnie opłukać na sitku, przełożyć do miski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać razem z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie zblendować na gładką masę, przełożyć do dużej formy (jeżeli chcemy otrzymać batoniki) posmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180°C. Ciasto powinno sprawiać wrażenie lekko niedopieczonego – jak w klasycznym brownie.

Smacznego!

 


Skorzystałaś/-eś z tego przepisu? Będzie mi bardzo miło, jeśli pokażesz, jak wyglądało Twoje danie i podzielisz się z innymi!
W tym celu dodaj zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #aspiracjewariacje

Iwona Królikowska

Witaj w moim świecie! Kreatywnie w życiu... takie moje małe motto. Zasiądź wygodnie i rozkoszuj się ze mną pomysłami. Fajnie, że jesteś

Close